17 Jul
17Jul

מתכון קליל ומהיר לחג!!🌾

בורקס תרד וגבינות/אביה פטיסרי

מצרכים:
בורקס עלים על בסיס חמאה מופשר לילה במקרר
בצל קצוץ
שן שום כתושה
חבילת עלי תרד שטופים (מי שאוהב טעם חזק שימו 2)
80 גרם מוצרלה
80 גרם צהובה
80 גרם חלומי
80 גרם בולגרית
מעט שמנת לבישול
ביצה (בסירטון אין ביצה אבל בהחלט מוסיף)
שקדים פרוסים (מי שאוהב)
שומשום
ביצה למריחה

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עם קצת חמאה עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת.
קוצצים את עליי התרד ומוסיפים לסיר ומטגנים קצת עד שהנפח יורד ומצננים.
בקערה שמים את הגבינות, השמנת והביצה ומערבבים, כשהתרד קר מוסיפים לגבינות ומערבבים שוב.
לוקחים חתיכה של בצק עלים, מרדדים קצת את הקצוות, שמים את המלית במרכז הבצק, חותכים את הבצק בצדדים ומקפלים.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה, מורחים בביצה ומפזרים שקדים פרוסים ושומשום.
אופים בחום של 200 מעלות למשך 20-30 דק או עד שמוכן.
בתאבון!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.