17 Jul
17Jul

עצרתי רגע את כל הטרפת לחג כדי לרשום לכם מתכון לעוגה הנדירה הזאת!!
מחממים תנור ל170 מעלות.
לשטרוייזל:
במיקסר עם וו גיטרה שמים:
70 גרם קמח
60 גרם סוכר
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית שטוחה קינמון
מערבלים רק עד שהגושי חמאה נעלמים, המרקם צריך להיות פירורי.
לעוגה:
מקציפים במיקסר:
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
130 גרם סוכר דמררה
עד שהחמאה והסוכר מתאחדים ונהיה מרקם קרמי.
מוסיפים ביצה L וחצי כפית מחית וניל ומקציפים טוב.
בקערה נפרדת מערבבים את היבשים:
280 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
20 גרם אבקת נס קפה
מחליפי במיקסר לוו גיטרה ומוסיפים 80 גרם חלב ומערבבים, מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים עד לאיחוד, מוסיפים עוד 80 גרם חלב, מערבבים עד לאיחוד.
לתערובת קינמון:
בקערה שמים
50 גרם חמאה רכה
70 גרם קמח
60 גרם סוכר חום
כף גדושה קינמון
מערבבים עם מזלג עד לאיחוד
שמים בתבנית אינגליש קייק את הבלילה של העוגה מעל מפוררים את המלית קינמון, מערבבים אותה עם הבלילה של העוגה בתנועות קיפול, ומעל מפזרים שטרוייזל בנדיבות.
אופים עד שהקעסם יוצא לח עם קצת פירורים.
שומרים בחוץ בלי אטום, אם מכניסים למקרר מומלץ לתת לה חימום קל לפני הגשה.
בתאבון ❤️

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.